3 augusti 2019
14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Harads IF - Ohtana/Aapua FF

I ett idealiskt fotbollsväder inleder OAFF bra och har redan i inledningen en fin chans där Johan Svanlöv skjuter över ett tillspillogivet mål. Strax efter får Jocke Juntti ett bra läge där skottet från straffpunkten går mitt på målvakten. Efter dom två chanserna blir det nästan enbart Harads som skapar chanser och efter dryga kvarten är vi beredda att skriva in första målet när HIF.s Linus Olsson vänder inne i straffområdet och får på ett vänsterskott som passerar Felle och tar i insidan av stolpen och tillbaka till Felle. I mitten av halvleken kommer nästa HIF-läge där skottet på väg i mål räddas av en försvarare och rensas undan. I den 30:e minuten kommer det rättvisa ledningsmålet för Harads när en frispelad Nils Frisk slår in bollen till hemmaledning 1-0. Avslutningskvarten är ganska jämn även om Harads känns farligare men paussiffrorna stannar vid 1-0.

Andra halvlek är länge jämn utan några målchanser och det dröjer till slutkvarten innan första läget kommer när Johannes Pekkari får ett bra skottläge men mitt på målvakten. Harads skapar nästa läge genom Linus Olsson som tar sig igenom men en fint utrusande Felle klarar skottet. OA:s bästa chans kommer i den 88:e minuten när ett inspel från Liam nickas av Adam och tvingar Enbom till en fin reflexräddning. På stopptid har sedan OA två lägen, först ett skott av Borri över och sedan en kalabalik framför HIF-målet som till slut rensas bort. Efter 95 minuter blåses matchen av och Harads tar sin första trepoängare genom att vinna med matchens enda mål.

Sett över 95 minuter är Harads seger rättvis då man är bättre än OA i första halvlek. OAFF gör en blek första halva men spelar upp sig i andra och hade några lägen till kvittering. I OAFF går plussen till Felle i målet, Liam Allde'n I backlinjen och Petteri Pellika på mittfältet. I Harads var Björn Enbom duktig i målet, på mittfältet Oscar Stjernqvist och framåt Linus Olsson.